Vendetta – A Váci utca visszatért!

-Mit szólnál valami olaszhoz?

-Legyen! Váci?

Ha ezt hallod az utcán, valószínűleg kínai túristák beszélgetnek magyarul, pedig sosem jártak még és sosem hallottak Budapestről. Az ország elsőszámú turistalehúzó utcájának titulált Váci utca pedig, szépen kúszik vissza az elfogadható színvonal felé, és már nem az van, mint 5-6 éve, hogy kb. csak a Burger Kingben nem basztak át. Erre a legékesebb példa a Vendetta sztorija, ami egy kegyetlenül jól összerakott olasz étterem.

DSC_8084

A Hadzsala Krisztián által vezetett létesítmény egy kibelezett C&A-ra épült fel, amiből a méreteire egyből következtethetünk. A séfek (vagy fodrászok, modellek) portréjai fogadnak a falon, pofás ötlet, kell is a belső résznek valami sallang, mert a terasz olyan veszett nagy és hangulatos, hogy az embernek esze ágában sincs bemenni.

DSC_8086

A koncept kurva egyszerű: jóból jót, és legyen olasz. A tésztaételek és a pizza a fő dominátorok, de állítólag egy levest is muszáj megkóstolnunk.

Olasz csirkehúsleves spenóttal

vendetta

Hát ez olyan, hogy előbb fel kell fogni mi történik a tányéron. A nagyi elmehet a vasárnapi húsilevesével a sunyiba a vendettás verzióhoz képest. A recept végülis nem bonyolult, a jóféle csirkealaplé alaposan megvan küldve még spenóttal, parmezánnal,mozzarellával,szalonnával és szárított paradicsommal. Ez így összességében már nem csak kulináris orgazmus, de olyan friss és izgalmas elemekkel találkozik az ember a kanalazás közben, hogy szórakozás is az elfogyasztása.

Strozzapeti con salmone I piselli

DSC_7982

Na ő itt a sztár kérem. Ez a kimondhatatlan nevű tészta régi kedvencem, olyan fickósan harapható, markáns tészta, ami magába csavarja a hozzáadott szószt, így nevezhetnénk minden tészták atyjának is, ami összeköti a szósz és a tészták közötti évezredes szakadékot. Borsóval összekenni pedig azért is jó ötlet, mert az ordas nagy lazaccal megküldve, minden ízpár a helyén van. Végre egy étel, amin nem csak azért van borsócsíra, mert az most a legolcsóbb dekor.

Pizza spinachi e ricotta

DSC_8014

Pizza kérdésben már nem merek nagyot mondani, mert elég keményen ellepték a várost a jobbnál jobb pizzás helyek, és egy ideje kiakadt nálam a pizza-o-meter. A rohadt jó – uncsi – kurvaszar variánsokból a rohadt jóra szavaznék ennek a pizzának az esetében is. Szép, kemencében született, klasszik olasz vonal + ricotta, yeah!

Az igazi carbonara

vendetta

Ezt Krisz csak úgy elénk rakta, mondván ilyen egy igazi carbonara. A gyomrom már ekkor teltházas volt, de csak elfért még a kis huncut, mert tényleg működőképes a recept. Ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy mi az isten is volt az a másik carbonara?

Briós fagylalttal

DSC_8065

Na ez volt az a dolog, amit ha letesznek eléd, az élet császárának hiszed magad egészen addig, amíg össze nem akadsz a fagyott brióssal, ami egyébként nem fagyott. Alapvetően külön minden rendben van, csak a hideg meg a briós együtt kelt némi zavart az erőben. A tiramisu viszont legendary.

DSC_8089

Na kérem, van itt spiritusz. Gyönyörű és izmos adag ételek a Váci(!) utcában, teljesen korrekt (azért kicsit Vácis) áron. Kezdtem azt hinni már nem nyitnak jó olasz éttermek a városban, akik nem akarják lenyomni a torkunkon a szokásos, szarásig ismételt olasz kliséket. A Vendettában kellemesen eltalálták a turistabarát étlap és az olasz, de kicsitt kevésbé reflektorfényben lévő ételek közötti egyensúlyt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a terasz fele magyarul beszél. A Vácin. Érted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *