Brutális idén a Gourmet fesztivál

A gasztronómia Sziget fesztiválja idén szinte hihetetlen, de nem úszik a sárban, és nem az utolsó májusi fagyok cseszik szét a bódékat, hanem inkább a hűtők olvadnak le a melegtől. Így hát idén nem az esőtől fedett helyre menekülés, majd ott bebaszás kálvária viszi az eseményt, hanem az önfeledt mindenbe kóstolás. Nézzük mire számíthatunk idén!

Oh Rosenstein, idén sem bírtatok magatokkal! A brutál kaják mellé a legendás család étterme idén is készült szuvenírral, most tűzzománc tányérban kapunk mangalicapofát, és természetesen mindkettőt megtarthatjuk, ahogy mindig. Az étel is, meg a gesztus is ötös.

DSC_8844

A Zsidai Group idei üdvöskéje a Jamie Olviver pizzéria, ami először mutatkozik be most, a Gourmet fesztiválon. Nagyon vad, kézzel gyúrt pizzatészta, klasszik olasz vonal, minden alapanyag atomdurva. Bevallom lassan kicsit elveszek a hazai  high-end pizzakészítés világában, nem tudom hova lehet még tetézni Anyukám Mondtákék óta.

res1

A Blue Fox és Felhősi Attila a brutál koktélok mellett ezzel a kis cuccal is előrukkolt, amiről elképzelésem sem volt, hogy spárga panna cotta. Őrület!

Attila a koktéljairól órákig tud beszélni, ezekből általában semmit nem jegyzek meg, viszont az örök kedvencem minden, amit Ő kever. DSC_8821

DSC_8834

Funky Pho-ék standja arról árulkodik, hogy érkezik a nagyobb tesó étterem Funky by the Nature néven. Ennek szellemiségét öntötték ételekbe az idei Gourmet-n. Saját, Ázsia hangolta ételeik már gyakorlatilag új fogalmak a keleti gasztro-nyitásban. Ez a tészta\leves\saláta izgalmas kísérlet, ráadásul a fesztiválos adagokon mennyiségileg is túlmutat.

gourmet fesztivál

A Viator Apátsági étterem a jól bevállt pástétomját hozta ki, ami a ronda, de finom kategória első helyezettje. Kis kenyérrel, meg Apátsági borral nagyon pöpec.

DSC_8936

Szombaton a második körképpel jelentkezünk, valamint holnap olvashatjátok  a világ legjobb női séfjével, Ana Rós-al készült interjúnkat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *