Bamba Marha 2.0 : Bazilikánál a Burgerpápa

Mondhatni évente járok a Bamba Marhába. Egyrészt azért, mert ekkor nyitotta első üzletét Jancsa Jani alias Burgerpápa, másrészt pedig, mert azóta nem voltam itthon. Most, hogy már burgerhiánytól tikkelt a szemem, gondoltam felkeresem a Bambát az Oktogonon, de ő előbb inkább nyitott gyorsan egy másikat is a Bazilikánál.

Tehát egy újabb atom lokációt sikerült találni ott az Október 6. utcában, ahol nem lesz probléma a beesőkkel. Az enteriőr-dizájn dettó ugyanaz, mint a másik helyen: igazi “egyél le pls” faasztalok, narancssárga falak, egy baszott nagy bambuló marha logó, látványkonyha és az elmaradhatatlan sárga fényforrások, amik ellehetetlenítik a fotózást. Ezért  “velem nem basztok ki” alapon felpakoltam az összes létező vakumat is.

dsc_7470resize

Az étlap némileg eltérő az Oktogonitól, a basic burgerek után több új versenyző figyelget rajta. Ezeken kívül a nagy hangsúly a szószokra van irányítva, mert mártogatni a cuccost kötelező. Két gyereknek mentünk neki: Po’ Boynak  és Sloppy Joe-nak. Két olyan burger, ami az Oktogonon nem volt. Szárnysegédnek a két epik burgonyát hívatjuk, amiért már odavoltam egy éve is: a csónakot és a házi kukoricalisztest. Valamivel össze is kell barmolni magadat és az asztalt, tehát az összes létező szószra is rámentünk. 

dsc_7465resize2

A Po’ boy egy nagyon rafkós kis dög, ugyanis a jellegzetesen bambás, kívül morzsásra pirult,már-már ropogós, belül szép rózsaszín húspogácsán két rántott rák figyel, megküldve cajun majonézzel. A Bamba bucija rendre asszimilálódik az ujjainkkal, így amikor felkészülünk, hogy most kiharapjuk a szart is azokból a rákokból, az ujjainkat préseljük a zsemlébe és akaszthatjuk azokat az állkapcsokat. Ez kérem a jó burgerzsemle első számú ismérve. A Sloppy Joe egy letisztultabb verziója a kortárs burgereknek. Coleslaw alap és egy kis csavar a névadó raguval, plusz hagymakarika és gouda sajt. Azért letisztult, mert a hagymakakker már ott lapul egy ideje sok burgerben és a coleslaw is örökérvényű velejárója a  burger-rendszerváltás óta, de ami jó az jó és ezzel a raguval galaxisokkal távolabb kerül a klisétől. Eközben a bokánkon folyik már a nagybetűs SZAFT, de hál’ istennek minden asztalon nagy bunkó konyhai papírtörlők feszítenek, így a világon semmi probléma nem merül fel.

dsc_7455resize

 A burgonyák fogyasztgatását sem lehet kevésbé művelni, mint ha nem lenne holnap. A kukoricalisztes-házi már tavaly is kiverte nálam a biztosítékot, annyira össze van rakva, mert ügye össze van rakva —–> Melós. Hibátlanul ropogós kívül, belül meg szinte olvad a nachos-esszencia flessel megáldott burgonyahús. Miközben mártogatod az öt szószba és azok egymást überelik, könnyen még a burger előtt kivégzed. Szósz témában a chipotle-s ketchup döngölt földbe, de chipotle témában olyan elfogult vagyok, hogy ha bekennétek egy fogmosópoharat vele, azt is megenném. Ezen kívül a kókusz-chili majonéz és a ranch is adta az érzést, a többit pedig már nem volt erőm felfogni, mert jöttek az impulzusok rendesen a vacsora minden szegmenséből.  Desszertnek kihagyhatatlan a Bamba zseton, ami elsőre legalább olyan abszurd, mint egy muskátlis szendvics, de higgyétek el működik: baconbe tekert Oreo kisütve, juharsziruppal. 

dsc_7428resize

A Bamba brand  nem a franchise törtetést választotta, hanem inkább új csillagokat alkot. Harmadik üzletük a Deákon nyílik, ahol szintén új burger-variánsok készülnek majd, így mindenkinek lehet kedvenc Bambája.

Pro

  • Az a hús
  • Az a zsemle
  • Burgerpápa
  • Konyhai papírtörlő

Kontra

  • Ellenségeim: a rohadt sárga izzók

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *